Corona: Børn og pædagoger fra tre institutioner skal testes

Publiceret 11-09-2020

En person, der har haft tværgående funktion i de tre institutioner Elverhøjen, LM’s Børnehus og Tingbakkens Børnehus (afdeling Esbønderup Børnehus), er blevet testet positiv for Covid19. Derfor skal børn og pædagoger testes i de kommende dage. De berørte børn og pædagoger er sendt hjem.

En gruppe børn og pædagoger fra tre forskellige daginstitutioner skal testes for Covid19 i de kommende dage. Testene er sat i gang, fordi en tværgående medarbejder, som har arbejdet i de tre institutioner, er testet positiv med Covid19. Den pågældende har haft kontakt med hele afdelingen i Esbønderup Børnehus og med enkelte børn og pædagoger i børnehavedelen i de to andre institutioner.

 ”Vores fokus er på hurtigst muligt at få hverdagen til at køre igen for vores børn og forældre. Som det ser ud nu, er det kun Esbønderup Børnehus, hvor alle skal testes, der derfor er lukket i dag fredag. Vores medarbejdere er i gang med at blive testet i dag, og vi har opfordret alle berørte forældre til at bestille tid til test af deres børn hurtigst muligt. Vi håber at være i gang igen med fuld bemanding mandag. Men det afhænger af testresultaterne”, siger Centerchef Claus Herbert

Der er stadig meget få smittede i Gribskov Kommune, men som på landsplan ses der også en mindre stigning i smittetallene i kommunen.

”Vi holder et skarpt blik på tallene i øjeblikket, men som det ser ud nu, er vi fortrøstningsfulde. Vi har et godt testregime, som vi sætter i gang straks, vi registrerer smittede. Det er ikke overraskende, at der også her hos os opstår risiko for disse mini-udbrud. Det er desværre en del af vores nye hverdag med Corona. Det er en stor belastning for forældrene, som er meget afhængige af ventetider på tests og svar. Det er vi bevidste om. Men vores opgave er at følge alle retningslinjer og sikre, at eventuel smittespredning stoppes straks”, siger Velfærdsdirektør Per Ullerichs.  

Gribskov Kommune opfordrer alle til at følge de gældende retningslinjer om at holde afstand og god håndhygiejne. På kommunens hjemmeside finder man relevante links og gode råd om forebyggelse. Se mere her 

Yderligere oplysninger

Kontakt

Per Ullerichs
Velfærdsdirektør

Kontakt

Claus Herbert
Centerchef