Dialog om ny kommunal bygning i Helsinge godt i gang

Publiceret 04-03-2020

Gribskov Kultursal var rammen for cirka 60 interesserede borgere, da kommunens fagfolk og politikere tirsdag aften informerede om det nye administrations- og sundhedsfaglige hus i Østergade. Det står efter planen færdigt i 2022.

Der var masser af spørgsmål fra de fremmødte, da Gribskov Kommune i går aftes holdt borgermøde om den bygning, som Byrådet har besluttet skal opføres til en del af kommunens administration og sundhedsfaglige personale.

Den ene del af bygningen vil være til medarbejdere i administrationen fra Center for Dagtilbud og Skole, Center for Job og Unge og Center for Social og Sundhed. Den anden del af bygningen er til sundhedsplejen, tandklinik og en base for hjemme- og sygeplejen.

Engagerede borgere

Bygningen skal ligge på en grund lige ved siden af Gribskov Gymnasium blot godt et par hundrede meter fra borgermødet, der blev holdt i Gribskov Kultursal i Østergade.

Her var borgmester Anders Gerner Frost og Pernille Søndergaard, formand for Udvikling, By og Land, værter bakket op af fagfolk fra administrationen, blandt andre centerchef i Center for Byudvikling og Ejendomme Søren Korsholm.

”Det er skønt at opleve de mange engagerede borgere. Det er et vigtigt projekt, som vi skal fortsætte med at informere om, så folk ved, hvad der foregår,” siger Søren Korsholm.

Spørgsmål fra nærmeste naboer om byggeriets placering og forventninger til højde og fremtoning var det, som optog de fremmødte borgere mest.

Planen frem mod valg af totalentreprenør

Centerchefen fortæller om den kommende proces for bygningen:

”Næste skridt er, at politikerne skal tage stilling til et udkast til byggeprogrammet på møder i marts og april. Udkastet vil indeholde en udbudsstrategi, tildelingskriterier, byggeprogram og en plan for, hvordan vi kan udnytte den cirka 15 hektar store grund bedst,” forklarer han.

Byrådet skal efter planen godkende det endelige udbudsmateriale på Byrådets møde i maj, hvorefter opgaven vil blive udbudt som en totalentreprise. Byrådet vælger totalentreprenør i 4. kvartal 2020.

Yderligere oplysninger

Kontakt

Søren Korsholm
Centerchef i Center for Byudvikling og Ejendomme

Fakta

Læs mere om den nye bygning på www.gribskov.dk/østergade

Her finder du Byrådets beslutning fra 28. januar 2020 og Budgetaftale 2020-2023.

Tidsplan

  • Udbudsmateriale udarbejdes frem til maj 2020
  • Lokalplan udarbejdelse og høring: februar 2020 - september 2020 inkl. borgermøde
  • Udbudsproces, maj 2020 - oktober 2020
  • Byggemodning, maj 2020 - december 2020
  • Totalentreprenør, projektering, november 2020 - september 2021
  • Byggeri, maj 2021 - december 2022 – borgermøde før byggestart
  • Ibrugtagning, december 2022