Udvalg melder klar bane til ny vej mellem Græsted og Gilleleje

Publiceret 27-05-2020

Udvalget Udvikling, By og Land har netop godkendt miljøkonsekvensrapporten for den kommende vej mellem Græsted og Gilleleje, og snart går den offentlige høringsproces i gang. Derefter skal Byrådet endeligt godkende rapporten og give tilladelse til projektet.

Borgerne og erhvervslivet i Gribskov Kommune er nu et skridt nærmere at få en ny vej mellem Græsted og Gilleleje. Tirsdag aften godkendte udvalget Udvikling, By og Land nemlig den obligatoriske miljøkonsekvensrapport, også kaldet en VVM-undersøgelse, som beskriver påvirkningen af natur og miljø lige fra vejens begyndelse ved Ny Mårumvej til slutningen ved Parkvej.

Formand for udvalget Pernille Søndergaard er tilfreds med beslutningen og glæder sig til at komme videre med projektet:

”Vi har længe ønsket os den vej, og nu er vi kommet et stort skridt tættere på at realisere den. Vejen vil få stor betydning for de mange, der kører mellem Græsted og Gilleleje. Den vil både gøre turen mere sikker, og så vil den også gå hurtigere,” siger formanden.

Byrådet besluttede i forbindelse med budgettet i efteråret 2019 at gennemføre 1. etape af den nye vej mellem Græsted og Gilleleje - strækningen fra Ny Mårumvej til Ålekistevej. Vejen er tosporet, og fartgrænsen bliver 80 kilometer i timen.

Høring fra uge 23 og fire uger frem

Næste skridt i processen er en offentlig høring, hvor alle kan komme med input til projektet. Administrationen indsamler og behandler alle høringssvar. Den endelig beslutning og afgørelse om tilladelse bliver efter planen behandlet af Byrådet den 29. september 2020.

Derudover er der blandt andet interessent-inddragelse, dialog med lodsejere og ikke mindst udbud af anlægsarbejdet i totalentreprise, før vejen efter planen står færdig i 2022. Selve anlægsarbejdet går i gang næste år.

Yderligere oplysninger

Kontakt

Pernille Søndergaard
Formand for Udvikling, By og Land

Kontakt

Dorethe Ungstrup
Centerchef, Center for Teknik og Borgerservice