Ramløse Skole bliver fødeskole til Bjørnehøjskolen fra august 2020

Publiceret 09-01-2020

Udvalget Børn, Idræt og Familie har besluttet, at Ramløse Skole skal være fødeskole til Bjørnehøjskolen, når det nye skoleår begynder. Dermed implementeres byrådets beslutning fra august 2020.

Byrådet besluttede som led i budget 2020–2023, at Ramløse Skole fremover skal være fødeskole til Bjørnehøjskolen. Det vil kort fortalt sige, at eleverne fra Ramløse Skole efter 6. klasse skal fortsætte i udskolingen på Bjørnehøjskolen i stedet for Nordstjerneskolen.

Tirsdag skulle udvalget Børn, Idræt og Familie så beslutte, hvornår det skal træde i kraft, og udvalget valgte august i år. Udvalgsformand Natasha Stenbo Enetoft fortæller om beslutningen om at gøre Ramløse Skole til fødeskole til Bjørnehøjskolen:

”Vi er interesserede i at gøre de mindre skoler bæredygtige. I Ramløses tilfælde var der både forældre og elever, der efterspurgte at blive fødeskole til Bjørnehøjskolen,”

siger formanden og konstaterer, at det i første omgang vil betyde, at der kommer lidt færre elever til Nordstjerneskolen. Det vil dog ændre sig på sigt, siger hun:

”Vi har blandt andet fuld gang i udviklingen af en helt ny bydel i Helsinge, nemlig Troldebakkerne, og den vil med stor sandsynlighed tiltrække en række børnefamilier, som naturligt vil høre til Nordstjerneskolen, som bydelen ligger tættest på,” siger formanden.

Yderligere oplysninger

Kontakt

Natasha Stenbo Enetoft
Formand for Børn, Idræt og Familie

Kontakt

Niels Tørsløv
Direktør