Borgmester glæder sig over længe ventet aftale om lærernes arbejdstid

Publiceret 12-08-2020

Borgmester i Gribskov Kommune Anders Gerner Frost glæder sig over, at lærerne på kommunens skoler og i resten af landet efter syv års forhandlinger nu har fået en aftale om arbejdstid.

Efter syv års forhandlinger er Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation nu blevet enige om en aftale om lærernes arbejdstid. Det glæder borgmester i Gribskov Kommune Anders Gerner Frost:

”Folkeskolelærerne varetager en af de vigtigste funktioner i vores samfund og i kommunerne. Derfor betyder det naturligvis meget, at de nu har fået en aftale om deres arbejdstid,” siger borgmesteren.

Fokus på samarbejde og dialog

Med aftalen sættes der fokus på samarbejde og dialog. Aftalen understøtter et tæt samarbejde på tværs af alle niveauer i kommunen med henblik på at understøtte sammenhængen mellem lærernes
arbejdstid og opgaver.

Helt konkret indeholder aftalen nogle procedurer for samarbejdet i kommunerne om lærernes arbejdstid. Procedurerne har til hensigt at give lærerne indsigt i og forståelse for de prioriteringer, der foretages, og som kan danne grundlag for, at lærerne kan vurdere sammenhængen mellem tid og opgaver.

Lærerne skal stemme om aftalen

Lærerne har endnu ikke stemt om aftalen. Hvis den bliver godkendt i KL’s bestyrelse, så vil den erstatte lov 409. Aftalen kommer til at gælde for alle lærere og børnehaveklasseledere ansat i kommunerne, hvis den bliver stemt hjem.

Yderligere oplysninger

Kontakt

Anders Gerner Frost
Borgmester