Fordobling af antallet af biler på genbrugsstationerne

Publiceret 29-04-2020

Udvalget Udvikling, By og Land besluttede tirsdag aften at fordoble antallet af biler på kommunens to genbrugsstationer frem mod 4. maj. Dermed er Gribskov godt i gang med at normalisere driften af stationerne.

Udvalget Udvikling, By og Land har besluttet at fordoble antallet af biler på kommunens to genbrugsstationer frem mod 4. maj.

Det har udvalget besluttet på baggrund af anbefalinger fra Vestforbrænding til alle kommunerne i oplandet. Formand for Udvikling, By og Land i Gribskov Kommune Pernille Søndergaard siger på vegne af udvalget:

”Vi er glade for at kunne gøre køerne ved genbrugsstationerne kortere. Vi ved godt, at det har været nogle frustrerende uger, og forhåbentlig kommer denne beslutning til at gøre livet lettere for både private og virksomheder,”

siger Pernille Søndergaard, der opfordrer alle til fortsat at huske at overholde retningslinjerne på stationerne.

Følger fortsat regeringens anbefalinger

Efter påske besluttede Gribskov Kommune at skrue antallet af biler op fra 10 til 12, og nu begynder genbrugsstationerne altså gradvist at skrue antallet op til det dobbelte frem mod 4. maj.

Udvalgsformanden håber, at genbrugsstationerne kan køre med normal drift fra 11. maj, men understreger, at Gribskov Kommune følger regeringens anbefalinger og eventuelle nye udspil.

Yderligere oplysninger

Kontakt

Pernille Søndergaard
Formand for Udvikling, By og Land

Kontakt

Dorethe Ungstrup
Centerchef i Center for Teknik og Borgerservice

Fakta: Retningslinjer på genbrugsstationerne

Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at det er forsvarligt at holde genbrugsstationerne åbne med følgende vilkår: Man skal medbringe handsker, man skal vide, hvor man skal aflevere sine ting på pladsen, man skal holde afstand, så der kun er en person ved en container ad gangen, og man skal medbringe egen skovl. Sidst men ikke mindst, skal man blive i sin bil, til det er ens tur.
https://www.gribskov.dk/borger/flyt-bolig-og-byg/affald/genbrugsstationer/