Borgmester øger fokus på udvidelse af Hillerødmotorvejen

Publiceret 27-09-2019

Behovet for en udvidelse af Hillerødmotorvejen stiger dag for dag. Derfor var borgmester Anders Gerner Frost i går til møde i Det Nordsjællandske Trafiknetværk på Christiansborg. Det er nemlig kun med en fælles nordsjællandsk front, at det kan lykkes at få den hårdt tiltrængte forlængelse af motorvejen i hus, og fokus på behovet skal øges, nu hvor der er kommet ny regering til.

Den tætte trafik på Hillerødmotorvejen til og fra Gribskov Kommune har i årevis været en voksende udfordring for både borgerne og erhvervslivet i den nordsjællandske kystkommune.

Og den øgede trafik er ikke bare et lokalt problem. Adskillige nordsjællandske kommuner mærker presset, og derfor er det vigtigt at stå sammen og lægge en samlet, koordineret plan for trafikken, så også den nye regering prioriterer den pressede nordsjællandske trafik.

Det mener borgmester Anders Gerner Frost (G), der i går var til møde sammen med seks andre borgmestre fra Nordsjælland, syv medlemmer af Folketinget valgt i Nordsjælland og en repræsentant for Region Hovedstaden i Det Nordsjællandske Trafiknetværk om investeringer i trafikken.

"Der er nu kommet en ny regering til, og vi ved, at den ønsker en ny bred trafikaftale på plads med så mange politiske partier som muligt. Derfor er det vigtigt, at vi i Nordsjælland har en samlet og koordineret plan til Folketinget medlemmer, og at medlemmerne valgt i Nordsjælland er klædt ordentlig på til arbejdet i deres grupper," konstaterer Anders Gerner Frost.

Han kalder mødet vigtigt for den fortsatte positive udvikling i Nordsjælland i øjeblikket:

"Vi skal holde Folketingets medlemmer fast på, at Nordsjælland er en del af Hovedstadsområdet, og dermed også bør få investeringer i trafikken til glæde for hele regionen,” siger han.

”Vil gøre en stor forskel i borgernes og virksomhedernes hverdag”

På mødet var dagsordenen de tre hovedprojekter, som et samlet Nordsjælland har arbejdet med de seneste år. Det handler om en forlængelse af Hillerødmotorvejen helt op til Isterødvejen, en færdiggørelse af Frederikssundsmotorvejen samt en markant forbedring af Kystbanen.

"Alle projekterne er vigtige for Nordsjælland, men især forlængelsen af Hillerødmotorvejen vil betyde meget for Gribskov Kommune. Vi er en af flere store pendlerkommuner i Nordsjælland, og sparede minutter til og fra arbejde vil gøre en stor forskel for vores borgere i hverdagen, ligesom erhvervslivet også vil få et boost," slutter borgmesteren.

Medlemmerne af Trafiknetværket aftalte ved mødes afslutning at mødes snart igen for at opprioritere dagsordenen.

Yderligere oplysninger

Kontakt

Anders Gerner Frost
Borgmester
Hillerød Kommune