Gribskov står fast på beslutning om at træde ud af Frederiksborg Brand og Redning

Publiceret 13-11-2019

Gribskov Byråd har besluttet at stå fast på at træde ud af Frederiksborg Brand og Redning.

I juni varslede Gribskov Kommune en beslutning om at udtræde af beredskabssamarbejdet. Nu er beslutningen endeligt vedtaget.

Varslet var forbundet med en række forbehold. For eksempel skulle det sikres, at der i vedtægterne ikke var forhold, som gav uhensigtsmæssige udgifter i forbindelse med kommunens udtræden.

Begrundelsen var, da varslingen blev givet i juni, en bekymring om økonomien og et ønske om at fortsætte med udviklingen af et deltidsbrandvæsen i Gribskov Kommune.

Det videre analysearbejde har nu medført, at Byrådet den 12. november har besluttet at fastholde, at kommunen påbegynder en udtræden af samarbejdet.
Tidsperspektivet er, at endelig udtræden sker med udgangen af 2020.

Borgmester Anders Gerner Frost siger om beslutningen:

”Vores beslutning om udtrædelse af Frederiksborg Brand og Redning handler grundlæggende om, at vi gerne vil sikre vores deltidsbrandvæsen, som vi er meget stolte af i kommunen. Når det er sagt, så er vi meget optaget af fortsat at have et tæt samarbejde med de øvrige kommuner – også efter udtrædelsen. Vi ser frem til en konstruktiv og respektfuld proces.

Første skridt er, at der nedsættes en forberedende beredskabskommission i Gribskov Kommune i forhold til den videre proces og afklaring om de fremadrettede rammer.

Yderligere oplysninger

Kontakt

Anders Gerner Frost
Borgmester i Gribskov Kommune

Kontakt

Pernille Søndergaard
Formand for Udvikling, By og Land