Gribskov Kommune sætter fokus på støtte til ordblinde

Publiceret 27-03-2019

Beskæftigelse, Industri og Ungeuddannelse har afsat over 700.000 kroner til støtte til ordblinde. Pengene skal blandt andet gå til opsøgende arbejde hos virksomheder, så ansatte med læseudfordringer bliver bevidste om de opkvalificerende kurser, der findes.

Udvalget Beskæftigelse, Industri og Ungeuddannelse er nu klar med en hjælpende hånd til de virksomheder i Gribskov Kommune, som har ansatte med læseudfordringer.

Et enigt udvalg har netop afsat over 700.000 kroner, som blandt andet skal gå til opsøgende arbejde hos virksomheder med flere en fem ansatte. Det arbejde skal Netværkslokomotivet stå for. Virksomheden har specialiseret sig i at ringe rundt til virksomheder for at gøre opmærksom på de uddannelsestilbud AOF og VUC har til borgere, der har udfordringer med at læse.

AOF og VUC tilbyder eksempelvis kurser i almene sprogkundskaber, i dansk med fokus på stavning og særlig tilrettelagt undervisning for ordblinde (OBU). Der også et tilbud til to-sprogede medarbejdere.

Derudover tilbyder Netværkslokomotivet også en screening af medarbejdere, hvis man er i tvivl, om man kunne have gavn af en opkvalificering.

Formand: Vigtigt at udbrede viden om sprogkurser

Formand for udvalget Beskæftigelse, Industri og Ungeuddannelse Mikkel Andersen (S) fortæller om baggrunden for det nye fokus på virksomheder med ansatte med læsebesvær:

”Vi ønsker at løfte uddannelsesniveauet i hele kommunen. Det her tiltag vil give ordblinde den rette hjælp, så de kan videreuddanne sig eller forblive i deres nuværende stillinger. Det vil også styrke ordblinde til bedre at kunne hjælpe deres egne børn med at læse og skrive og kan på den måde være med til at bryde den sociale arv,” siger formanden.

Medarbejder skal understøtte arbejdet

Konkret har udvalget afsat 15.000 kroner i årene 2019, 2020 og 2021 og 7.500 kroner i år 2022 til Netværkslokomotivet.

Derudover har udvalget afsat 100.000 kroner i 2019, og 200.000 kroner i 2020, 2021 og 2022 til en medarbejder, som skal koordinere ordblindeområdet i Jobcenteret. Personen skal understøtte
Netværkslokomotivets arbejde og afdække og igangsætte relevante indsatser til både ansatte i Gribskov kommune og i private virksomheder.
Ifølge tidsplanen, vil Gribskov Kommune indgå aftale i april med

Netværkslokomotivet, der frem til midten af september i år vil kontakte både private og offentlige virksomheder i kommunen.

Yderligere oplysninger

Kontakt

Mikkel Andersen (S)
Formand for Beskæftigelse, Industri og Ungeudddannelse

Kontakt

Michael Hemming Nielsen (Ø)
Næstformand

Kontakt

Bo Jul Nielsen
Udvalgsmedlem

Kontakt

Trine Egetved (K)
Udvalgsmedlem

Kontakt

Jørgen Simonsen (V)
Udvalgsmedlem

Kontakt

Peter Steen Olsen
Centerchef i Center for Borgerservice og Beskæftigelse