Gribskovs grønne arealer skal bringes i orden nu

Publiceret 28-06-2019

Traditionen tro er tiden omkring Sankt Hans den tid, hvor hækken skal klippes og græsset skal slås. Det gælder også for Gribskov Kommunes grønne arealer. Men den entreprenør, der står for at holde kommunens grønne drift, er så langt bagud, at kommunen nu varsler sanktioner.

Hvis du som borger undrer dig over højt græs og ukrudt i det offentlige rum, så er der en forklaring.

Et enigt formandskab for udvalget for udvikling, By og Land sætter nu foden ned i forhold til den entreprenør, der har ansvaret for at holde Gribskovs grønne arealer.

”Det er uacceptabelt, det vi ser i øjeblikket. Vi er gået ind i turistsæsonen, og vi kan ikke være det bekendt over for hverken besøgende, turister eller vores borgere. Så det skal bringes i orden nu,” siger udvalgsformand Pernille Søndergaard.

 

”Vi er ikke tilfredse med situationen. Der er ikke gjort nok for at indhente det forsømte, og selvom vejret er i mod os, og den megen regn gør, at ukrudtet vokser lidt hurtigere, så er det i sig selv ikke en forklaring. Nu sætter vi ind med dagbøder, og hvis det ikke hjælper, så bliver der sat en ny entreprenør på,” siger næstformand for udvalget for Udvikling, By og Land Bent Hansen.

Kommunen har mulighed for at varsle dagbod i tilfælde, hvor entreprenøren ikke overholder udførsels- og tilstandskrav. Endelig kan kommunen kræve, at entreprenøren dækker udgifterne til en anden entreprenør, hvis ikke forholdene bliver bragt i orden. Gribskov Kommune vil gøre brug af sanktionsmuligheder inden for den kommende uge.

”Nu forventer vi, at vi med denne plan kommer i mål, så kommunens arealer meget hurtigt fremstår velplejede og forskønnende, som de skal,” siger Bent Hansen.

Yderligere oplysninger

Formandskabet for udvalget for Udvikling, By og Land:

Kontakt

Pernille Søndergaard
Formand

Kontakt

Bent Hansen
Næstformand

Kontakt

Brian Lyck Jørgensen
Næstformand