Masser af oplevelser på Naturens Dag i Gribskov Kommune

Publiceret 29-08-2019

Engagerede frivillige står bag tre arrangementer på Naturens Dag 8. september. Der er blandt andet spændende aktiviteter ved Ramløse Havn, skønne gåture ved Vejby, og så kan man lære De Grønne Pigespejdere at kende ved Gadekæret i Helsinge.

Der er masser af lokale oplevelser i vente, når den landsdækkende begivenhed Naturens Dag løber af stablen søndag 8. september.

Naturens Dag afholdes hvert år for familier anden søndag i september og for skoler og institutioner i ugen op til. Formålet med Naturens Dag er at få børn og børnefamilier ud i naturen og give dem inspiration til at komme mere ud hele året.

Ramløse Havn fuld af aktiviteter

I Gribskov Kommune står engagerede lokale fra de frivillige foreninger andet på bag en hel stribe aktiviteter på Ramløse Havn. Her kan man blandt andet sejle i kølbåd og med turbåden Frederikke. Man kan også undersøge livet i vandet, bygge insekthoteller og prøve lerdue og meget mere. Det sker fra klokken 10 til 14 og man kan købe mad og drikke på stedet.

Mød pigespejderne fra kl. 10 til 12 i Helsinge

På Naturens dag kan du også møde De Grønne Pigespejdere. De står klar ved Gadekæret i Helsinge, hvor de bager snobrød og fortæller om, hvad de laver til dagligt. Tilbuddet er for piger i alderen 7-11, men spejderne har planer om at udvide med både ældre og yngre grupper på sigt.

Vandretur på Kløverstierne i Vejby

Er man mere til en vandretur i den skønne natur, så er det tredje arrangement på Naturens Dag en oplagt mulighed. Det begynder ved Vejby Gadekær ved kløverpælen klokken 13, hvor fire tovholdere står klar til at tage de interesserede med ud på de fire forskellige ruter på alt fra 2,5 til 12 kilometer. Hver gruppe afslutter sin rute med kaffe- og kagebord i Idrætshuset på Sportsvej.

Yderligere oplysninger

Kontakt

Lise Vølund
Biolog
Center for Teknik og Miljø