Gribskov inviterer til aftensmad og dialog om tilsyn i daginstitutioner

Publiceret 20-08-2019

Gribskov Kommune fik et nyt koncept for det pædagogiske tilsyn i 2017. Nu skal konceptet justeres, derfor inviteres kommunens forældre til børn i dagtilbud til dialog.

Gribskov Kommune fik et nyt koncept for det pædagogiske tilsyn i 2017. Konceptet bygger på, at det skal være muligt tidligt at opspore forhold i institutioner eller dagplejen, som kræver kommunens opmærksomhed. Det er blevet tid til at se på justeringer af konceptet.

”Lige nu venter vi på, at der kommer nye landsdækkende retningslinjer for tilsyn, som vil medføre justeringer. Derfor giver det god mening også at tage forældrene med på råd allerede nu, så vi kan få så mange vinkler med som muligt, når vi justerer. Vi ønsker at få en aktuel indsigt i, hvad der optager forældrene,” siger formanden for Udvalg for Børn, Idræt og Familie Natasha Stenbo Enetoft

Landsdækkende fokus på tilsyn

TV 2-dokumentaren ”Bag Facaden” var i foråret med til at sætte fokus på tilsyn i kommunerne. Det har givet politiske drøftelser også i Gribskov. Udvalget for Børn, Idræt og Familie har netop givet deres input til det videre arbejde med en justering af det nuværende tilsynskoncept. KL har i slutningen af august arrangeret en temadag om tilsyn. Gribskov Kommune vil benytte den brede vifte af input til at gøre det nuværende tilsynskoncept endnu bedre og dækkende i forhold til de øvrige indsatser på området. Dog understreger udvalgsformanden, at tilsyn ikke kan stå alene.

”Vi er optaget af at sikre gode og trygge pædagogiske læringsmiljøer i vores dagtilbud. Tilsyn gør det ikke alene. Det handler om god ledelse, faglig sparring og dialog. Det gælder både dialogen mellem institutionerne og fagprofessionelle – men i høj grad også dialogen med forældrene, derfor inviterer vi nu forældrene til et fyraftensmøde om tilsyn. Jeg håber, at der er mange der har lyst til at komme og give deres besyv med,” siger Natasha Stenbo Enetoft.

Gribskov Kommune inviterer til: 

Fyraftensmøde om tilsyn på dagtilbudsområdet den 24. september 2019 kl. 17.30-19.00

Tag børnene med – der serveres børnevenlig aftensmad
Byrådssalen
Rådhuset
Rådhusvej nr. 3
3200 Helsinge

Yderligere oplysninger

Kontakt

Natasha Stenbo Enetoft
Formand for Udvalget for Børn, Idræt og Familie

Kontakt

Mikkel Damgaards
Velfærdsdirektør