Selvtræning

Er du pensionist, førtidspensionist eller efterlønsmodtager? Så kan du tilmelde dig Gribskov Kommunes selvtrænerordning.

I Gribskov Kommune har du mulighed for at benytte træningsmaskinerne på fire plejecentre, hvis du er pensionist, førtidspensionist eller efterlønsmodtager. Det foregår aktuelt via Seniorcentret i Helsinge eller Aktivitetshuset i Gilleleje. Her kan du tilmelde dig og vælge, hvilke dage du ønsker at selvtræne.

Det koster 600 kr. årligt  i 2022, hvis du vil træne én gang om ugen. Der er nedsat pris hvis du starter op i august 2022.

Du kan tilmelde dig eller høre mere hos Gribskov Seniorcenter på telefon 7249 9175 eller skrive til gs@gribskovseniorcenter.dk.

  • Da du melder dig til på et hold, vil der altid være plads til dig i det pågældende tidsrum. Hvis du gerne vil træne med en gruppe venner, kan I melde jer til det samme hold.
  • Der vil være en frivillig seniorfitness - instruktør tilstede til hver træning, hvis du som selvtræner har brug for råd eller vejledning.

Du kan også se mere på Gribskov Seniorcenter og Gilleleje Aktivitetshus hjemmesider: www.gribskovseniorcenter.dk eller www.gillelejeaktivitetshus.dk

Vil du være seniorfitness-instruktør?

Hvis du ud over selv at træne, også har lyst til at hjælpe andre i gang, kan du blive frivillig seniorfitness-instruktør/tovholder i Seniorcenteret. Du vil blive introduceret til opgaven. Skriv eller ring til seniorcenteret, som vil være begejstrede for din henvendelse. Telefon 72499175.

Idrætspas

Idrætspas er tilskud til selvtræning i maskiner, hvis din økonomi er trængt. Der kan søges om tilskud til idrætspas her: https://www.aktivgribskov.dk/for-foreninger/ansoegningsskema-til-idraetspas-for-aeldre/ 

 

 Mest stillede spørgsmål om selvtrænings-ordningen

Du kan henvende dig til Gribskov seniorcenter 7249 9175 eller Gilleleje Aktivitetshus 7249 7242. Her tilbydes selvtræning sammen på faste tider sammen med andre seniorer, hvor man hjælper hinanden. Du kan tilmelde dig ét eller flere hold. I august 2022 kommer der nye tider for nogle af de eksisterende hold. Følg med på centrenes hjemmesider. Efter tilmelding kan du møde op på det aftalte hold.

Fra efteråret bliver der også mulighed for at komme og træne uden om holdene om eftermiddagen og først på aftenen. Tilmelding til den individuelle ordning bliver mulig i slutningen af august/start september.

Det politiske udvalg har både ønsket at tilgodese borgere, der gerne vil træne sammen med andre og hvor fællesskabet er en del af det at træne, samt borgere, som gerne vil være mere fleksible og ikke komme på et fast tidspunkt. Derfor kan man selvtræne via seniorcentrene på hold, hvor der også deltager en seniorfitnessinstruktør eller på egen hånd på nogle fastlagte tidspunkter på dagene.

Der er instruktører på holdene, som seniorcentrene står for.

Instruktørerne er frivillige pensionister, der bliver oplært, så de kan varetage instruktørrollen. Instruktørerne skal dog ikke styre træningen eller beslutte, hvordan træningen skal foregå. Brugerne kan instrueres i korrekt brug af maskinerne, ligesom brugerne kan stille spørgsmål til instruktørerne og få gode råd til træningen.

Brug af instruktørerne er et tilbud, men du er velkommen til at træne på egen hånd sammen med de andre.

Træning på hold resten af året koster 300kr, heraf er 225kr medlemskab af Gribskov seniorcenter eller Gilleleje Aktivitetshus.

Fra januar 2023 kommer det til at koste medlemskab + 500kr for et helt år.

Individuel selvtræning kommer til at koste 300kr for perioden september- december.

Fra januar 2023 kommer det til at koste 950kr for et helt år.

Hvis du har en presset økonomi, kan du få tilskud på 300 kr. pr. år. Se mere her om idrætspas.