Du har ret til hjemmepleje, når du opholder dig midlertidigt udenfor din bopæl. Det kan være på kortvarigt besøg, længerevarende ophold i sommerhus, almindelig ferie, ved uventet sygdom eller tilskadekomst.
Den hjælp du kan modtage, skal i følge lovgivningen være efter det serviceniveau der er i den kommune, du besøger.
Vi følger som udgangspunkt den hjælp, din egen kommune har tilbudt dig, men der kan være forskel. Det er oftest i forhold til tryghedsbesøg, antallet af bade vi kan tilbyde, indkøb og praktisk hjælp. Den kommune du bor fast i, skal godkende din hjælp og betale for den.
Hvis du har brug for hjælpemidler, skal du medbringe dem, du allerede har. Du skal selv sørge for eventuel transport.
De hjælpemidler, vi skal bruge for at sikre et godt arbejdsmiljø for hjælperne, leverer vi. Det kan for eksempel være en plejeseng eller lift.
Du skal være opmærksom på, at arbejdsforholdene for hjemmeplejen altid skal følge reglerne for hjælpernes arbejdsmiljø, også selv om dit ophold er kortvarigt og midlertidigt.
Det betyder, at der skal være de samme gode vilkår i forhold til brug af hjælpemidler, plads og indretning, som også er nødvendige i dit eget hjem.
Det er noget du skal være opmærksom på, i forhold til sommerhuse og hotelværelser du lejer, men det er også afgørende, hvis du er ejer.
Hvis du bor i Gribskov kommune og ønsker ophold et andet sted, skal du kontakte os.
Hvis du bor i en anden kommune og allerede modtager hjemmepleje, skal du kontakte Visitationen i den kommune, hvor du bor. De vil kontakte os og bestille din hjælp.
Dit ophold hos os skal planlægges, da vi har mange gæster i højsæsoner for ferie. Du skal derfor som hovedregel kontakte din egen kommune senest 14 dage før, du ønsker at modtage hjælp.
Hvis du bliver syg eller kommer til skade under dit ophold hjemmefra, skal du kontakte den kommune du opholder dig i, hvis du har behov for personlig pleje og/eller praktisk hjælp.