Bi-venlig kommune

Gribskov Kommune er bi-venlig kommune. Vi gør nemlig noget særligt for bier - og andre insekter.

Bi-venlige blomster

Du kan hjælpe de trængte bier og andre insekter ved at udså bi-venlige blomsterfrø i din have.

Vil du ha' en bi-venlig have?

Vidste du det om bier?

Hvorfor bi-venlig?

Vilde bier og mange andre insekter er generelt trængte og savner fødekilder. For at planter kan danne frø og frugter, skal deres blomster bestøves, og her spiller bier og andre bestøvere en væsentlig rolle. Var der ingen bestøvende insekter, ville der være ingen eller få og forkrøblede jordbær, blommer, pærer, æbler mv.

Tre bi-venlige arealer

Vi udsår bi-venlige blomster på tre bynære arealer:

  • Ved eventpladsen i Græsted
  • Ved Nordstjerneskolen i Helsinge
  • Arealet på Birkevang ved det gamle rådhus i Gilleleje er byttet ud med et endnu større areal bag gymnasiet i Helsinge.

I 2020 har vi udsået rødkløver på arealerne i Græsted og Gilleleje for at udrydde nogle af de kraftige og dominerede græsser. Arealet i Helsinge har vi ladet være. Næste år håber vi arealerne vil tage bedre imod den bi-venlige blanding vi sår ud, som også blev udsået i 2019.

I foråret 2019 såede vi følgende blomster på de tre arealer:

Alm. Røllike, Klinte, Farve-gåseurt, Smalbladet klokke, Blåklokke, Nældebladet, klokke, Kornblomst, Alm. knopurt, Cikorie, Slangehoved, Knoldet mjødurt, Gul snerre, Prikbladet perikon, Blåhat, Hvid okseøje, Kællingetand, Tjærenellike, Trævlekrone, Skov forglemmigej, Merian, Kornvalmue, Dunet vejbred, Hulkravet kodriver, Alm. brunelle, Nikkende limurt, Dagpragtstjerne, Blæresmælde og Moskus katost.

Brug arealerne som I plejer!

I er velkomne til at bruge arealerne ligesom I plejer, til at gå tur, skrå over, lufte hunde på osv og ikke mindst plukke en buket.

Bi-venlig kommune 2017 og 2018

Spørgsmål?

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Gribskov Kommunes naturmedarbejdere Christina Larsson tlf. 72496351/email chrla@gribskov.dk eller Hans Lassen på tlf. 72496808/email hlass@gribskov.dk